Gallen-Kallelan Museo

Akseli Gallen-Kallelan suunnittelemassa ateljeekodissa toimii museo, joka esittelee taiteilijan teoksia ja elämäntyötä. Vaihtuvissa näyttelyissä Gallen-Kallelan tuotantoa valotetaan sekä taiteilijan aikalaisten että nykytaiteen kautta.
 
Gallen-Kallela suunnitteli Espoon Laajalahden rannikolla sijaitsevan Tarvaspään ateljeekodiksi.  Kansallisromanttisessa rakennuksessa on piirteitä keskiaikaisista linnoista sekä italialaisesta renessanssiarkkitehtuurista. Näyttävässä talossa on Gallen-Kallelan kotiinsa suunnittelemia huonekaluja, muun muassa syntiinlankeemuskaappi ja munkin penkki. Innokkaan metsästäjän Afrikan matkan tuomisina nähtävillä on sekä virtahevon että kafferipuhvelin pääkallot.
 
Gallen-Kallela Museolla on arkisto sekä käsikirjasto. Tarvaspään kahvilaravintola sijaitsee museon pihapiirissä olevassa Albergan kartanon huvilassa, jossa taiteilija perheineen aiemmin asui.

Javascript is required to view this map.
Reitti museoon Google Maps -sivulla
Museokortti

Osoite
Gallen-Kallelan tie 27, 02600 Espoo
Puhelin
09 849 2340
Aukioloajat
15.5.–31.8. päivittäin klo 11–18 1.9.–14.5. ti–la klo 11–16, su klo 11–17
Pääsymaksu
Aikuiset 9 € Eläkeläiset ja ryhmät 6 € Opiskelijat, työttömät 5 € Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi Museokortti, Kaikukortti
Opastukset
Suomenkieliset yleisöopastukset ke ja su klo 13. Opastukset tilauksesta 65 - 85 € (suomi, ruotsi, englanti) / 65 € (ranska, saksa, venäjä) info@gallen-kallela.fi